Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ποιήματα 39

Ο Κώστας Ρεούσης στο καφενείο «Πρόζακ», στη Λευκωσία, το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, 18:45… ακριβώς & ακριβός, φωτογραφία Χάρης Παναγιώτου


Το εικονοστάσι της Ρήνας


Η συκιά φυλλώνεται
Τ’ αντικρύ
Το καντήλι

Της μάνας μου
Αστράφτει
Το έαρ

Με φυτίλι μελίσσι
Σε μπρούντζο
Μιας φλόγας

Καρβουνάκι
Καπνίζει
Κοχύλι

Θυμιατό και λυχνάρι
Σπονδή
Στο σταυρό της ελιάς

Λευκωσία, Σάββατο, 1η Απριλίου 2017Από την ανέκδοτη και σε εξέλιξη, ποιητική συλλογή, του Κώστα Ρεούση, «Ξεκούρδιστος Λυγμός» [άχαροι στίχοι].

6 σχόλια:

 1. Υπέροχο, Κώστα! Μυρίζει θεία πάθη, και η ευωδιά του έφτασε μέχρι τον κάμπο...Καλή Ανάσταση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ, από καρδιάς, Σωτήρη. Τέτοιες ημέρες καλό είναι ν' αναρωτιόμαστε, όλοι, εάν είμαστε άξιοι να σηκώσουμε, έστω και για μια σπιθαμή, την Ποίηση που αχθοφέρνει, πάντα, η Αγία Εβδομάδα. Να είσαι πάντα καλά.

   Διαγραφή
 2. Αειθαλές το πέρασμά σας Κύριε Κωνσταντίνε Ρεούση. Παν Δότης Φυλλοβόλος. Σε κάθε φύλλο αποτυπώνετε μοναδικά τη ζωή στη στιγμή της όπως η φύση το υδροφόρο νεύρωμα της. Κάθε φύλλο διαφορετικό. Κάθε φύλλο όμως δεν είναι αναντικατάστατο -και το σέβεστε ευλαβικά. Όλα μαζί όμως, συνθέτουν το δέντρο σας. Κι εφόσον σας χαρακτηρίζουν τσεκούρι τότε αποτελείτε φόβητρο των ξυλοκόπων σας. Αφού καταστήσατε το ξύλο το μεμπτόν σε ισχυρότερο εκείνου που το τέμνει άτσαλα. Άρα η ποίησή σας είναι σημείο αντιφατικών δυνάμεων. Άρα και ο ίδιος ποιητής κατ'εικόνα και ομοίωση που πλάθει την αϋλότητα του πηλού σε εμφυσημένη έμπνευση.Να στε καλά και να μας χαρίζετε απλόχερα τη λεβεντιά των δέντρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κυρία Αλογοσκούφη σας ευχαριστώ πολύ για το εμπνευσμένο σχόλιό σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα!

   Διαγραφή